Kat met chronische diarree

Uit de praktijk: Kat met chronische diarree!

In de dierenartsenpraktijk komen mensen met allerlei vragen over de verzorging en gezondheid van hun huisdier. Tijdens mijn werk voor Purrfect Pet Service krijg ik ook vaak vragen en zie ik ook wel eens dieren die iets mankeren, maar waarvan de eigenaar het (nog) niet in de gaten heeft.

Zo kwam ik bij iemand die een 12 jarige poes Kiki heeft die vaak last had van diarree. De eigenaresse was er al een keer mee naar de dierenarts geweest maar die kon niets vinden en aangezien Kiki geen zieke indruk maakte wist ze eigenlijk niet wat ze er mee moest.

 

Dus toen ik begon met Kiki te verzorgen keek ik er ook niet gek van op dat ze bijna altijd een vieze bak had. Ik vond haar wel wat mager, maar verder maakte ze inderdaad geen zieke indruk. Toch zat het me niet lekker. Altijd diarree, dat kan niet goed zijn. Toen de eigenaresse terug was van vakantie, kwam ik de sleutel terugbrengen en we spraken over hoe met Kiki gegaan was.

Thuis had ik voor haar al een lijstje gemaakt met mogelijke oorzaken van chronische diarree bij katten:

Kiki

Kiki

  • Voedselallergie
  • Giardia (parasiet)
  • Ontsteking of tumor aan de darm
  • Alvleesklier probleem
  • Lever/nier ziekte
  • Schildklier
  • Probiotica geven om darmen te ondersteunen

Gelukkig nam ze de tips aan. Voordat ze naar de dierenarts ging moest ze bij de dierenwinkel voer halen voor Kiki. Ze vertelde van de problemen van haar en kreeg het advies om voer te proberen voor gevoelige darmen. Vanaf die dag had Kiki geen diarree meer, begon wat voller te worden en was eigenlijk ook wel vrolijker en speelser. Ik was heel blij voor de eigenaresse en bovenal voor Kiki. Ze heeft zich toch niet helemaal niet lekker gevoeld.

Zo kan ik toch nog mijn dierenartsassistente vaardigheden gebruiken om eigenaren te helpen hun dieren gezond te houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *